// Je leest nu...

Nieuws

Houdbaarheidstest: huiswijn niet kapot te krijgen

We zijn een week verder met de drie flessen Sangiovese huiswijn van de Plus en nog steeds is de inhoud drinkbaar. Sterker: het is niet eens pure armoede wat je proeft. Wel wordt alles geleidelijk platter. Maar dat mag je verwachten. Wat dat betreft is de Vacu Vin-fles het equivalent voor Oost-Groningen. Zeker uit de neus valt weinig plezier meer te behalen. De ‘gasfles’ is een stukje ronder.

In de mond laten alle drie de wijnen zich van dezelfde kant zien: zurige kersjes, nog steeds dat kunstmatige, weeïge bijsmaakje en verder weinig opwindende smaken. De wijn uit de schroefdopfles voelt wat stroever in de mond dan de anderen. En de afdronk? Still there.

Dus? Ik vraag me stilaan af hoe de wijn ook alweer smaakte net na opening van de flessen. Voor mijn gevoel is de wijn na een week niet eens zo veel verslechterd.

Vraag aan de experts: is dit normaal? Zijn hier stapels sulfieten aan het werk? Of andere conserveringsmiddelen? Moet ik de Voedsel en Waren Autoriteit alarmeren?

Ondertussen hebben de Vacu Vin en Private Preserve hun meerwaarde als ‘houdbaarheidsverlengers’ nog niet bewezen. Behoudens een paar minieme afwijkingen zijn de drie wijnen even goed drinkbaar.

Over een week een nieuwe proefronde. Dan zet ik er ter vergelijk een vers flesje naast.

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Vinoblog Twitter