// Je leest nu...

Nieuws

Ik wil crap wijn!

Chateauneuf du CrapNiet direct een studie die ik tijdens de feestdagen wil starten, toch vind ik de zoektocht naar smerige, beroerde, ondrinkbare wijn een interessante. Immers om te weten wat je lekker vindt, moet je ook weten wat je niet lekker vindt. Of sterker: weten wat niet lekker is. Voor mij geen eenvoudige opgave. Waarom niet?

1. Ik heb een brede smaak, vind dus veel lekker
2. Écht slechte wijn (lees: bagger) kom ik zelden tegen

Nu laat ik de wijnen uit de onderste schappen van de Lidl doorgaans met rust. Voor minder dan 3 euro vertrouw ik het niet. En koop ik het dus niet. Al geloof ik zeker dat er duurdere, of zelfs dure wijnen zijn waarvan je gezicht scheef trekt.

Naar dat soort wijnen ga ik op zoek. Naar écht gore wijn. Wijnen die je smaakpappillen blesseren. Zo ranzig en slecht gemaakt dat zelfs het riool ze weigert. Wijnen waarvoor de maker strafrechterlijk zou moeten worden vervolgd. Crap wijn dus.

En ik kan je hulp daarbij gebruiken. Heb je onlangs wijn gedronken waarvan je keelgat in het slot viel (kijk eens in je kerstpakket), laat het weten. Of schrijf je smaaktrauma van je af in een vinnig stukje op dit blog.

Voor nu: fijne feestdagen met vooral lekkere, heerlijke, fantastische wijn!!

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Vinoblog Twitter