// Je leest nu...

Nieuws

Eagle Crest, dikke wijn

Swartland WineryTsjonge, wat een dikke wijn, deze Eagle Crest Cabernet Sauvignon/Merlot van Swartland Winery. Zo kom je ze in de supermarkt niet vaak tegen. En zeker niet voor een eurootje of 5.

Dat terwijl ik deze rode Zuid-Afrikaner helemaal uit het oog was verloren. Meer dan een jaar lag deze jaargang 2007 in een verdomhoekje van de wijnkast te schikken naar zijn lot: gedoemd te verpieteren. Dan verwacht je rancune bij het openen van de fles. Dan verwacht je een wijn die protesteert, die muf en uitgeblust in het glas sijpelt. Maar niets van dat, deze Eagle Crest  laat zich van zijn meest genereuze kant zien.

Intens is de geur die onder de plastic kurk vandaan komt. De wijn is in een omtrek van pakweg 2 meter rondom de fles goed te ruiken. Het aroma is zelfs zo sterk, dat je het glas bijkans leeg proest als je de geuren iets te enthousiast probeert op te snuiven. Heerlijke geuren overigens, van zwart fruit, een bescheiden zoete houttoon en een beetje drop.

In de mond zet die kracht door met een volle, rijpe smaak van zwarte bessen en pruimen. Eigenlijk kost het nog best wat moeite om de herkomst van deze wijn te ontmaskeren. Pas als het sap even door de mond heeft gespoeld, proef je wat van de typische rokerigheid die ik associeer met Zuid-Afrikaanse rode wijn. Die smaak blijft ook behoorlijk hangen. Maar dan begint de wijn wel een beetje te prikken. Met dank aan de 14 procenten alcohol wellicht. Het is een kleine nabrander op een wijn die misschien een beetje té sterk is in z’n presentatie, maar verder overtuigt in al z’n heerlijkheid.

Score?
Goormatig sapjedoe nog maar een glas – ben ff naar de supermarkt – alleen stilte is gepast

Te koop bij: Jumbo

Zoektermen:

  • eagle crest wijn

Discussion

One Response to “Eagle Crest, dikke wijn”

  1. En wie heeft dit fijne wijntje een paar jaar geleden ontdekt? :) Hebben ze hem nog steeds bij de Jumbo? Dan ben ik ook ff naar de supermarkt.

    Posted by Tom | 16. dec, 2010, 21:11

Post a comment

Vinoblog Twitter