// Je leest nu...

Nieuws

Yes, pleaser!

Merlot druivenEen allemansvriend.  Een gulle rakker. Jawel, deze Merlot Cuvée Spéciale 2008 van Roche Mazet is een echte pleaser.

Met z’n donkerrode snoet. Met z’n rijpe, zwoele fruit en zoete vanilletonen, walmend uit het glas. Alsof je bij de patisserie staat,  pal naast een exotische vruchtenvlaai. Met z’n smaak van vol rood, gestoofd fruit. Met z’n zachte, maar volle aanzet. Met z’n ronde afdronk, die weigert af te taaien. Althans, niet voordat je gulzig aanlegt voor een nieuwe teug.

Niet gek van deze Merlot druif, die het hier toch maar in z’n eentje flikt. Opgegroeid in Béziers. Op de schroeiende aarde van de Languedoc, maar dicht bij de verkoeling van de Méditerannée. Zonne-uren te over. Hoe kún je als druif ook anders dan verleiden?   

Toch gaat het maar net goed. Het zwoele fruit en getoaste hout drukken zwaar op de wat dunne zuurtjes. De wijn is nipt in balans, wat eendimensionaal. Een streepje meer van het jammige fruit of nog een takje hout erbij en ik had de wijn hoofdschuddend afgevoerd.

Nu laat ik me graag inpakken door deze pleaser. Deze gulle rakker. Ook al omdat ie zo voordelig is (nog geen 5 euro).

Score?
Goormatig sapje – doe nog maar een glas – ben ff naar de wijnhandelalleen stilte is gepast  

Te koop bij: flesjewijn.com en wijnservice.nl

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Vinoblog Twitter