// Je leest nu...

Nieuws

Lelijke knapperd uit Toscane

Minstens een halve dag geduld heb je nodig. Pas dan laat de ‘Erta e China’ 2007 – een half om half Cabernet Sauvignon-Sangiovese – van Renzo Masi zich van z’n beste kant zien. Beter wacht je nóg langer. Op dag twee is deze Toscaanse rosso pas echt in z’n element. Het spoortje funkiness dat bij flesopening nog voor een opgetrokken wenkbrauw zorgt, is dan helemaal verdwenen.

Nu is het fruit aan zet. De cabernet voorop, met z’n pregnant lekkere cassisgeur. Daarachter duwt de sangiovese-druif zure kersjes naar voren, gedipt in een aantrekkelijk vanillesausje. Klets! Lap vlees er tegenaan. Zelfs sporen van drop en koffie. En vooruit, een splinter stoffig hout ruik je ook. Na 14 maanden rijping in gebruikt Amerikaans en Frans eiken is dat effect net zo duidelijk als afgemeten.

In de mond proef je heerlijk krachtig, donker fruit. Cassis en kersen vooral. Een volle en zachte smaak met rijpe, bijna volledig glad geslepen tannines. 

De afdronk is lang en smooth. Wat hout. Wat krenten. Wat zwarte bessen. Wat lekker.

Geen knapperd om te zien, deze fles. En omdat ie zo lelijk is, nu wél een keer een plaatje van het etiket bij deze blog. Dan is die barrière alvast genomen. Kun je deze fantastische wijn van pakweg een tientje zonder estetische aarzelingen uit het schap graaien. 

Score?
Goormatig sapjedoe nog maar een glas – ben ff naar de wijnhandel – alleen stilte is gepast

Te koop bij: Pure Taste

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Vinoblog Twitter