// Je leest nu...

Nieuws

Vrolijk kerstfeest!


Heerlijke kerstdagen waren dat, afgelopen december. Maar wat was er van die feeststemming geworden als ik deze Montelago Cosecha 2009 met een handvol slierten uit het kerstpakket had gegrist en breed lachend was gaan inschenken…?

Dan waren er kerstballen gesneuveld. Op z’n minst! 

Respectloos

En dat valt me toch vies tegen van m’n werkgever. Een werkgever die zegt normen en waarden hoog in het vaandel te hebben staan. Maar medewerkers met deze ruftende Zuid-Spaanse gootsteenwijn naar huis sturen, dat toont toch van weinig respect. Had ik er een piekfijn kertdiner bij willen opdienen, dan was deze op voorhand naar de kloten. Drama!

Stank

Deze rode wijn stinkt. Naar gekookte aardappel, gekookte kool en tussen de stank door ook nog klein beetje naar zuur rood fruit – bosbessen vooral. Mijn eerste gedachte: heeft deze wijn kurk? Maar nee, was het maar kurk, dan gingen wijnmaker, kerstpakettensamensteller en werkgever vrijuit. Hooguit tegen wat gemor.

In de war

Het probleem is grondiger. Deze wijn is compleet in de war. Niet vanzichzelf. Deze wijn is in de war gebracht. Waarschijnlijk is ie al lange tijd terug verdwenen in een grote kartonnen doos met papieren slierten. Vastgedrukt tussen dat potje in gletscherwater gestoofde Zuid-Chileense groene asperges en die zak crostini, waarvan de inhoud speciaal voor mij en mijn collega’s in de Etna werd geroosterd.

De wijn heeft de zomermaanden doorgebracht in een golfplaten opslagbunker waar de temperatuur tot tropische waarden reikte. Bonkige heftruckritten heeft ie getrotseerd, transporten van de ene opslag naar het andere warenhuis, om uiteindelijk op een vrieskoude decembermorgen te worden afgeleverd bij mijn werkgever.

Met de kerstgroeten en al het goeds voor 2011!

Nu maar hopen dit de werkelijke toedracht is voor de abominabele staat van deze wijn en  dat het niets te maken heeft  met de valse intenties van een volstrekt incapabele wijnmaker. Hoe dan ook: deze Montelago Cosecha mag (ritueel) worden geflushed in de dichtstbijgelegen beerput!

Score?
Goor – matig sapjedoe nog maar een glasben ff naar de wijnhandelalleen stilte is gepast

Zoektermen:

  • montelago cosecha 2008
  • montelago cosecha 2009

Discussion

One Response to “Vrolijk kerstfeest!”

  1. Tjsa, dat zie je toch vaak. Kerstpakket als verplicht nummer, waar vooral veel voor weinig in moet zitten. Ipv er mooie spullen in te stoppen…liever één goede fles dan een doos met gore troep, zou je denken….

    Posted by Arno | 21. jun, 2012, 15:20

Post a comment

Vinoblog Twitter