// Je leest nu...

Nieuws

Wijn apps: Wijnalmanak Wijnshaker

Een iphone of smartphone zonder apps, is als een wiel zonder spaken. Tussen al die handige, grappige en informatieve programmaatjes vind je steeds meer wijn apps. Ik download me een slag in rondte. En ja, soms geef ik er zelfs geld aan uit. Ondertussen vraag ik me af: wat zijn ze eigenlijk waard die wijn apps? Deze keer de Wijnalmanak Wijnshaker.

Wat kun je met deze wijn app?

Schudden. In de winkel. Als je voor het wijnschap staat in een supermarkt of wijnhandel bij jou in de buurt en je hebt werkelijk geen idee met welke wijn je huiswaarts wilt keren, dan rammel je aan je telefoon en laat de wijnshaker 4 goede keuzes zien op basis van beoordelingen in de Wijnalmanak 2011. Je kunt zelf het prijsniveau bepalen waaruit de selectie moet worden gemaakt (van 2 tot 10 euro). Ook kun je aangeven of je alleen de best beoordeelde wijnen wilt zien (die met 1 tot 3 sterren) of alle gerenceerde wijnen. Je kunt voorkeur geven aan kleur: wit, rose, rood en sherry. Je kunt het aanbod van een winkel bij jou uit de buurt kiezen, of dat van alle  winkels in je omgeving. En de wineshaker navigeert zelfs naar je favoriete winkel, mocht je de weg niet weten.

Kost ie?

De Wijnshaker is gratis.

Wat is ie waard?

Het concept is leuk bedacht en sluit slim aan op de populaire boekjes van Cuno van ‘t Hoff (en voorheen: Hubrecht Duijker). Ook is het gebruik van de wijnshaker zeer eenvoudig. Toch gaat de aardigheid van deze app er al na een paar keer schudden van af. Dan laat je je gewoon weer leiden door de aanbiedingen in de supermarkt en blijft de iphone in je broekzak. De supermarkt overigens, is de plek waar je deze wijnshaker het meest zult gebruiken.

Dus?

Leuk bedacht. Praktisch voor twijfelaars, maar voor mij is ie al snel overbodig.

Zoektermen:

  • wijn app

Discussion

2 Responses to “Wijn apps: Wijnalmanak Wijnshaker”

  1. De versie die ik vorig jaar heb gebruikt was beperkt te gebruiken (ca. half jaartje). Niet tof!

    Posted by Anne | 09. feb, 2011, 17:00
  2. Tsja, jaarlijks verschijnt r n nieuwe versie.

    Posted by admin | 09. feb, 2011, 17:15

Post a comment

Vinoblog Twitter