// Je leest nu...

Nieuws

The Real Wine Gum is echt snoep

Echte winegums. Niet zomaar snoepjes dus, maar gums die smaken naar wijn.

The Real Wine Gums.

Adult luxury food, zo noemt maker Vinoos by AMS de lekkernij. Snoepgoed waar de (eco)consument zorgeloos van kan innemen. De  wine gums bevatten namelijk geen kunstmatige kleurstoffen en zijn gluten-, vet-, noten-, gelatine- lactose- én alcoholvrij. Halal heet dat.

In het proefdoosje twee smaken: chardonnay en merlot.

Wine gumDe chardonnay gum heeft een friszoete smaak, lychee-achtig en niet al te zoet. De smaak blijft prettig rond kaatsen in de mond. Met de ogen dicht probeer ik me voor te stellen, maar nee, een sappig chardonnaytje is wel het laatste waaraan ik moet denken.

Dat is anders bij het ontkurken van de merlot gum. Deze gum ruikt naar wijn. Of eigenlijk: naar een ruimte waar wijn wordt gemaakt net nadat de druiven tot most zijn geperst. Tikkie weeïg. Ook de smaak heeft iets ‘wijnachtigs’, al is het een bijsmaak. Het snoepje is vooral zacht fruitig van smaak, zoet en puur. De wijnsmaak is het meest nadrukkelijk in de ‘afdronk’, die nog langer overeind blijft dan bij de chardonnay gum.

Mijn oordeel over The Real Wine Gum is tweeslachtig. En suiker is de bron voor die twijfel. Suiker is weliswaar dé gangmaker in de snoeptrommel, het past veel minder bij de smaakbeleving van wijn.

Ik vraag me dan ook af of droge wine gums dichter bij de bedoelde wijnsmaak komen. En ik weet het antwoord ook. Sweets for my sweet, die nerdy snuisterij krijg je natuurlijk niet verkocht.

The Real Wine Gum levert dus geen onuitwisbare wijnervaring. Dat krijgt alleen Willy Wonka voor elkaar in zijn wonderbaarlijke chocoladefabriek. De merlot gum doet wel een dappere gooi naar wijnbeleving, wat vooral doorklinkt in een fijne ‘afdronk’.

Rest de vraag: is The Real Wine Gum een lekker snoepje? Ja, dat is het. Een bijzonder, verantwoord en puur smakend snoepje. In niets lijkend op de old style wine gum, maar daarom des te lekker. Heerlijk zelfs.

Te koop: onder meer bij 9 straatjes.

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Vinoblog Twitter