Restaurant geeft gratis fles wijn als je je telefoon inlevert

Als je in een restaurant zit, zie je vaak genoeg mensen (even) op hun telefoon kijken. En misschien die je het zelf ook wel? De Italiaanse Angelo Lella wil dat tegengaan.

Angelo is eigenaar van restaurant Al Condominio in het Italiaanse Verona. Hij biedt zijn klanten een interessante deal aan. Als ze hun telefoon inleveren bij de ingang, krijgen ze een gratis fles wijn. “We wilden een restaurant openen dat anders was dan de anderenā€, zo vertelde Angelo aan The Guardian.

Het doel is uiteraard om gasten aan te moedigen met elkaar te praten, in plaats van voortdurend op hun telefoon te kijken. “Klanten kunnen ervoor kiezen afstand te doen van technologie terwijl ze samen genieten van een gezellig moment.ā€ Volgens hem is technologie een probleem aan het worden. “Het is niet nodig om elke vijf seconden op je telefoon te kijkenā€, en gelijk heeft ie!

De reacties zijn dan ook zeer positief, aldus Lella. Er zijn nog wel wat ‘foodies’ die graag foto’s maken van hun eten, maar 90 procent(!) van de klanten heeft ervoor gekozen hun telefoon in te leveren in ruil voor wijn. Volgens de eigenaar is het echt prachtig om te zien hoe mensen het concept omarmen; ze praten met elkaar in plaats van naar fotoā€™s te kijken of te reageren op berichten op hun telefoon.

Plaats een reactie